Helaas is het tegenwoordig zo dat een website niet meer veilig is. Er zijn mensen die vinden dat ze overal en altijd maar kunnen inbreken in andermans eigendom en de zaak dusdanig verstoren dat deze niet meer bruikbaar is.

 

Een werkwijze van deze hackers is een website kraken, het configuratiebestand wijzigen en deze herschrijven. Vervolgens zorgen ze ervoor dat uw website maar 2 seconden in beeld blijft en dan doorgestuurd wordt naar een advertentiesite. Aangezien het configuratiebestand met daarin de toegangscodes voor de website herschreven is kunt u niet meer in uw website komen. Het enige middel is dan de website in zijn geheel weer opnieuw plaatsen.

 

Neemt u geen tegenmaatregelen zal uw website binnen de korste keren weer gehackt zijn.

 

Wat kunt u hieraan doen?

  • Zorg dat de laaste versie van het websiteprogramma geïnstalleerd is.
  • Zorg dat alle modules ge-update zijn naar de laaste versie
  • Installeer een Firewall op uw website
  • Installeer een backup programma en voer regelmatig backup's uit.
  • Ook zijn er diverse ander programma's die het verkeer op uw website monitoren en u waarschuwen als er gevaar dreigt.

 

Uiteraard zijn dit zaken die u liever niet doet. Daarom kunnen wij ervoor zorgen dat dit soort dingen voor u geregeld worden door een service-abonnement bij ons af te sluiten.

 

Hiermee voorkomt u veel stress, ergernis, tijd en soms geld. Want een website opnieuw plaatsen als u geen recente backup heeft kan een dure aangelegenheid worden.

Neem vandaag nog contact met ons op. Contactformulier

Social media & News feeds

De Social media is 'hot' tegenwoordig. Door het plaatsen van social media iconen komen de bezoekers die hierop klikken direct in uw account.

Ook news feeds -bij een veranderde pagina inhoud- kan worden ingesteld voor bezoekers.